Ejemplo: Detener o iniciar todos los servicios en una carpeta

En este ejemplo se lee a través de una carpeta del servidor SIG especificada y paradas, o empieza todos los servicios que contiene la resolución, basada en un parámetro suministrado por un usuario. Si el usuario intenta iniciar un servicio que ya se ha iniciado, o detiene un servicio que ya está detenido, la secuencia de comandos continúa al siguiente servicio en la carpeta.

Cuando ejecuta la secuencia de comandos, se le pedirá que suministre un nombre de usuario y la contraseña que tiene permiso administrativo para ArcGIS Server. Con esta información, el token se recupera y le permite hacer llamadas de servicio Web para leer la carpeta y detener e iniciar los servicios.

También se le ha pedido proporcionar el nombre del servidor, así como la carpeta cuyos servicios debería ser detenido o comenzado. Puede proporcionar raíz de la carpeta raíz, aunque sean conscientes de que en iteración de la carpeta raíz afectará a la geometría preconfigurada y servicios de búsqueda.

Un parámetro final pregunta si desea detener o empezar a todos los servicios en la carpeta. El servicio Web ordena detener e iniciar un servicio mediante el Administrador de ArcGIS Server API son muy similares, por lo que no es difícil permitir ambas acciones en esta secuencia de comandos.

Cuando se haga una petición inicial de la lista de los servicios en la carpeta, la respuesta vuelve en JavaScript Object Notation (JSON). La funsión json.loads() de Python convierte el JSON al objeto Python a través del cal se puede iterar.

Aunque esta secuencia de comandos tiene alguna verificación de errores y de informes, se han dejado de lado otros controles por brevedad.

# Demonstrates how to stop or start all services in a folder

# For Http calls
import httplib, urllib, json

# For system tools
import sys

# For reading passwords without echoing
import getpass

# Defines the entry point into the script
def main(argv=None):
    # Print some info
    print
    print "This tool is a sample script that stops or starts all services in a folder."
    print

# Ask for admin/publisher user name and password
    username = raw_input("Enter user name: ")
    password = getpass.getpass("Enter password: ")

# Ask for server name
    serverName = raw_input("Enter server name: ")
    serverPort = 6080

folder = raw_input("Enter the folder name or ROOT for the root location: ")
    stopOrStart = raw_input("Enter whether you want to START or STOP all services: ")

# Check to make sure stop/start parameter is a valid value
    if str.upper(stopOrStart) != "START" and str.upper(stopOrStart) != "STOP":
        print "Invalid STOP/START parameter entered"
        return

# Get a token
    token = getToken(username, password, serverName, serverPort)
    if token == "":
        print "Could not generate a token with the username and password provided."
        return

# Construct URL to read folder
    if str.upper(folder) == "ROOT":
        folder = ""
    else:
        folder += "/"

folderURL = "/arcgis/admin/services/" + folder

# This request only needs the token and the response formatting parameter
    params = urllib.urlencode({'token': token, 'f': 'json'})

headers = {"Content-type": "application/x-www-form-urlencoded", "Accept": "text/plain"}

# Connect to URL and post parameters
    httpConn = httplib.HTTPConnection(serverName, serverPort)
    httpConn.request("POST", folderURL, params, headers)

# Read response
    response = httpConn.getresponse()
    if (response.status != 200):
        httpConn.close()
        print "Could not read folder information."
        return
    else:
        data = response.read()

# Check that data returned is not an error object
        if not assertJsonSuccess(data):
            print "Error when reading folder information. " + str(data)
        else:
            print "Processed folder information successfully. Now processing services..."

# Deserialize response into Python object
        dataObj = json.loads(data)
        httpConn.close()

# Loop through each service in the folder and stop or start it
        for item in dataObj['services']:

fullSvcName = item['serviceName'] + "." + item['type']

# Construct URL to stop or start service, then make the request
            stopOrStartURL = "/arcgis/admin/services/" + folder + fullSvcName + "/" + stopOrStart
            httpConn.request("POST", stopOrStartURL, params, headers)

# Read stop or start response
            stopStartResponse = httpConn.getresponse()
            if (stopStartResponse.status != 200):
                httpConn.close()
                print "Error while executing stop or start. Please check the URL and try again."
                return
            else:
                stopStartData = stopStartResponse.read()

# Check that data returned is not an error object
                if not assertJsonSuccess(stopStartData):
                    if str.upper(stopOrStart) == "START":
                        print "Error returned when starting service " + fullSvcName + "."
                    else:
                        print "Error returned when stopping service " + fullSvcName + "."

print str(stopStartData)

else:
                    print "Service " + fullSvcName + " processed successfully."

httpConn.close()

return

# A function to generate a token given username, password and the adminURL.
def getToken(username, password, serverName, serverPort):
    # Token URL is typically http://server[:port]/arcgis/admin/generateToken
    tokenURL = "/arcgis/admin/generateToken"

params = urllib.urlencode({'username': username, 'password': password, 'client': 'requestip', 'f': 'json'})

headers = {"Content-type": "application/x-www-form-urlencoded", "Accept": "text/plain"}

# Connect to URL and post parameters
    httpConn = httplib.HTTPConnection(serverName, serverPort)
    httpConn.request("POST", tokenURL, params, headers)

# Read response
    response = httpConn.getresponse()
    if (response.status != 200):
        httpConn.close()
        print "Error while fetching tokens from admin URL. Please check the URL and try again."
        return
    else:
        data = response.read()
        httpConn.close()

# Check that data returned is not an error object
        if not assertJsonSuccess(data):
            return

# Extract the token from it
        token = json.loads(data)
        return token['token']

# A function that checks that the input JSON object
#  is not an error object.
def assertJsonSuccess(data):
    obj = json.loads(data)
    if 'status' in obj and obj['status'] == "error":
        print "Error: JSON object returns an error. " + str(obj)
        return False
    else:
        return True

# Script start
if __name__ == "__main__":
    sys.exit(main(sys.argv[1:]))