KML

KML is een XML-bestandsformaat dat wordt gebruikt om geografische objecten aan te geven in applicaties als ArcGIS Explorer en Google Earth. Met KML kunt u punten, lijnen en vlakken op kaarten en wereldbollen tekenen en deze delen met anderen. Met KML kunt u ook tekst, afbeeldingen, films of koppelingen naar andere GIS-services aangeven die verschijnen zodra de gebruiker op het object klikt. Veel KML-clientapplicaties, zoals de ArcGIS.com-map viewer, zijn gratis en bieden een vertrouwde en gebruiksvriendelijke navigatie.

Uw KML delen

U kunt een niet-gecomprimeerd KML-bestand of een gecomprimeerd KMZ-bestand toevoegen aan de website met de knop Item toevoegen op de pagina Mijn Content. U kunt de KML ook toevoegen door te verwijzen naar de URL van een KML- of KMZ-bestand als een item op het web.

Als u uw KML hebt toegevoegd, kunt u deze delen met groepen waarvan u deel uitmaakt of delen met iedereen. Als anderen uw KML vinden, kunnen zij er voor kiezen om deze te openen in de ArcGIS.com-map viewer of het bestand te downloaden naar hun computer.

KML-laag toevoegen aan uw kaart

Als u een specifiek KML-document op internet weet en u wilt dit opnemen in uw kaart, dan kunt u dit toevoegen als een kaartlaag op het web.

Overwegingen bij het gebruik van KML in uw kaart

KML is oorspronkelijk gemaakt om objecten in 3D-browsers zoals Google Earth weer te geven. Het wordt nu ondersteund door een aantal tweedimensionale browsers, met inbegrip van de ArcGIS.com-map viewer. Er zijn een aantal onderdelen van KML die niet goed werken op 2D-schermen en er zijn bepaalde beperkingen aan hetgeen browsers ondersteunen.

Ondersteunde functionaliteit

De ArcGIS.com-map viewer ondersteunt een subset van KML-elementen/functionaliteit. Onderstaande lijst is niet uitputtend omdat Esri haar ondersteuning voor KML blijft uitbreiden.

• Plaatsmarkeringen
  • Netwerkkoppelingen om gegevens dynamisch te importeren
  • Grondoverlays
  • Mappen
  • Polylines en polygonen (vlakken)
  • Polyline- en polygoonstijlen, zoals kleur, opvulling en dekking
  • KML-laag afdrukken
  • Pictogrammen
  • Beschrijvende HTML
  • KMZ (gecomprimeerde KML, zoals afbeeldingen in bijlagen)
  • KML-laag opnemen in website
  • ExtendedData in pop-upbeschrijvingen
  • Netwerkkoppelingen met verversparameters

Beperkingen

Hieronder vindt u de huidige beperkingen bij het gebruik van KML-lagen in de ArcGIS.com-map viewer.

• De volgende elementen worden niet op een kaart weergegeven: regio-KML, verversparameters op basis van weergave of periode, gebieden in netwerkkoppelingen en schermoverlays.
  • Grondoverlays en netwerkkoppelingen zonder verversmogelijkheden kunnen niet worden afgedrukt.
  • Afbeeldingsoverlays die grote gebieden bedekken, kunnen vervormd worden weergegeven.
  • Er is een cachevertraging van 30 minuten voor het weergeven van updates op uw KML-laag.
  • KML-lagen kunnen niet als basiskaart worden gebruikt.
  • U kunt geen zichtbaarheidsbereik voor KML-lagen instellen.
  • KML-lagen kunnen niet opnieuw worden gesorteerd in de kaartinhoud.
  • Interne KML-lagen worden niet ondersteund.
  • Configuratie van pop-ups wordt niet ondersteund in KML-lagen. Alle objectgegevens in de lagen worden automatisch weergegeven in pop-ups. U kunt deze niet configureren of uitschakelen.
  • KML-lagen die groter zijn dan 10 MB kunnen niet aan kaarten worden toegevoegd.